Sarma Güllaç Malzemeleri
- 1lt süt
- 1 bardak toz şeker
- 6 yaprak güllaç
- 200 gr ceviz
Sarma Güllaç Yapılışı
- Önce cevizleri havanda dövüp hazır et.
- Bir kenara koy.
- Çok fazla inceltme, hafif iri kalsın. Yerken ağıza gelsin.
- Sütün içine şekeri ekle, karıştıra karıştır erit, ateşin üstüne al, tencerenin kenarlarından hafif kımıldamaya başlayınca ateşi söndür. Yani fokur fokur kaynatma.
- Diğer yanda güllaçları ıslatmak için geniş bir tepsi bul.
- Bir tarafına destek koyarak tepsiye hafif bir meyil ver.
- Güllaç yaprağını koy, parlak yüzü altta kalsın.
- Yarısını 1 kepçe süt dökerek ıslat.
- Diğer yarıyı üstüne katla bir kepçe daha süt dök.
- Elinle bastır iyice emsin.
- Böylece parlak yüz dışta oldu.
- Islattığın güllaç yaprağını tepsinin içinde yukarı doğru kaydır ki sütün içinde kalıp daha fazla erimesin.
- 1 çorba kaşığı cevizi katladığın güllaç yaprağının üstüne dök ve rulo halinde kıvır.
- Kıvırma işlemi bitince kendi etrafında döndürerek gül şekline getir ve kaba al.
- Yaprakların hepsine teker teker aynı işlemi uygula.
- Kabın içine aldıkça 1 kepçe süt de üstüne dök.
- Üzerine tepsi kapa. Sütü iyice emince servis yapabilirsin.
- Tabii ki buzdolabında soğut ve sakla. Dışarda kalmasın.
- İstersen üstünü ayrıca cevizle süsleyebilirsin.
- Afiyet şeker olsun.
Yayınlanma Tarihi: 23 Aralık 2010
Yorumlar
Yorum Gönder