
Sebze Çorbası Malzemeleri
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı taze fasulye
- 1 patates
- 1 küçük boy kabak
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı et suyu
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- tuz,karabiber
Sebze Çorbası Yapılışı
- Bütün sebzeleri iyice yıkadıktan sonra mikserden geçirin.
- Bir tencerede unu yağla hafifçe kavurun.
- Çekilmiş sebze püresini kavrulmuş una ekleyip 1-2 dak daha karıştırın.
- Sıcak et suyunu,tuzu ve yıkanmış pirinci ekleyip çorbayı pişirin.
- Servisten önce 1 bardak sütle yumurta sarısını iyice çırparak kaynamakta olan çorbaya hızla karıştırıp ilave edin.
- Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Yayınlanma Tarihi: 23 Aralık 2010
Yorumlar
Yorum Gönder