Şekerpare Malzemeleri
- 1 paket margarin, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
- üzerlerine:
- fındık içi
Şekerpare Yapılışı
- 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)
- Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirinÖnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 20-25 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
- Şerbetin hazırlanması:
- 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın
- Ateşten alıp ılıtın
- Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin
- Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
Yayınlanma Tarihi: 6 Şubat 2011
Yorumlar
Yorum Gönder